Slovenska 2

Šunkin hren na pečeni polenti

Čas kuhanja: 40min

Polenta je postala hit vsake domače kuhinje, obožujejo pa jo tako majhni otroci kot odrasli. Poskusite tokrat pečeno polento, ki vsebuje veliko vlaknin in tako poskrbi za dobro prebavo. Pripravili smo ti recept, ki ga lahko uporabiš tudi za kakšno praznovanje, saj bo jed z dodano šunko bolj praznično obarvana.

Sestavine

  • 4 rezine šunke
  • ½ mehkega avokada
  • 4 žlice hrena natureta
  • 12 rezin kuhane polente Natureta
  • 1 žlica oljčnega olja ali masla
  • čili v prahu
  • vejica rožmarina
  • bučno ali oljčno olje za preliv

Postopek

1. Šunko razrežemo na majhne koščke.

2. Avokado prerežemo, odstranimo pečko in polovico spasiramo z vilico.

3. Hren, šunko in avokado zmešamo, po želji dodamo začinimo še z belim poprom in na deski oblikujemo v pravokotno oblikovano maso.

4. Maso razrežemo na 16 koščkov.
5. Rezine kuhane polente Natureta razrežemo na četrtine, jih premažemo z oljem, potresemo z rožmarinom in jih po dve minuti na vsaki strani opečemo na vročem olju.

6. Opečene rezine razporedimo po pladnju ali krožnikih in nadevamo s šunkinim hrenom.

7. Če želimo, koščke pokapamo z bučnim ali oljčnim oljem.

Namig: Vegetarijanci naj šunko zamenjajo s prekajenim tofujem.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna