Slovenska 3

Telečji medaljoni s paradižnikovo omako

Čas kuhanja: 30min

Slastni telečji medaljoni so odlična ideja za družinsko nedeljsko kosilo. Pogostite svoje bližnje s kosilom po katerem se jim bodo cedile sline.

Sestavine

  • 4 telečji medaljoni
  • paradižnikova omaka Natureta
  • žlica drobtin
  • parmezan za posip
  • kozarec belega vina
  • začimbe: sol, poper, pol žličke sladkorja

Postopek

1. Telečje medaljone spečemo na malo olja ali masla ter jih odstavimo s ponve.

2. V isti ponvi segrejemo paradižnikove pelate v koščkih Natureta, solimo, popramo, dodamo pol žličke sladkorja in kozarec belega vina.

3. Kuhamo, da bo bolj gosto, po želji dodamo malo drobtin.

4. Medaljone serviramo na krožniku, polijemo s paradižnikovo omako in posujemo s parmezanom.

5. Zraven lahko postrežemo, na tanko zrezan pečen krompir iz pečice.

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna