Slovenska 2

Veganski sushi s cvetačo in sojino omako

Čas kuhanja: 30 min

Sushi je po vseh večjih mestih zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih jedi. Originalno je glavna sestavina te japonske jedi kuhan riž, mi pa smo tokrat zamenjali riž s cvetačo. Jed, nad katero boste navdušeni vsi ljubitelji rastlinske prehrane.

Sestavine

  • 250 g zamrznjene cvetače Natureta
  • skodelica oreščkov makadamije
  • nori alge
  • narezan korenček, 
  • na koščke narezan avokado
  • sojina omaka
  • narezana zelena paprika

Postopek

  1. Cvetačo narežemo na manjše koščke in skupaj z oreščki makadamije jih stepemo v gladko zmes.
  2. Na kuhinjsko desko položimo list nori alg in ga do dveh tretjin namažemo s cvetačno zmesjo.
  3. Nanjo položimo rezino paprike in zvijemo.
  4. Enako naredimo tudi s preostalo zelenjavo in zvijamo zvitke, dokler nam ne zmanjka zmesi.
  5. se zvitke nato narežemo na manjše dele in jih postrežemo s sojino omako.

Dober tek.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna