Slovenska 2

Velikonočni pečen krompir

Čas kuhanja: 1h 45 min

Tradicionalnega nedeljskega kosila ni brez dobrega pečenega krompirčka, se strinjate? Obogatite ga z nepogrešljivo sestavino prihajajočega praznika velike noči, hrenom seveda. Naj tudi za kosilo kraljuje hren na vaših velikonočnih mizah.

Sestavine

Krompir

  • 12 srednjih krompirjev za pečenje
  • olivno olje
  • sol
  • 3 rezine Chedar sira 
  • svež rožmarin za dekoracijo

Hrenov nadev

  • 2 žlici ribanega hrena Natureta
  • 2 žlički delikatesnega hrena Natureta
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol

Postopek

  1. Krompir operemo in osušimo z brisačko.
  2. Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pripravimo pekač, obložen s peki papirjem.
  3. V krompir naredimo goste zareze (približno na 2-3 mm) z ostarim nožem, nekje do 1/3 globoko.
  4. Premažemo jih z oljem z vseh strani in posolimo. 
  5. Lotimo se priprave hrenovega nadeva. 
  6. V manjšo posodico damo dve vrsti hrena, malo olivnega olja, dva rumenjaka in sol. Dobro premešamo.
  7. Chedar sir narežemo na manjše koščke.
  8. V krompirjeve zareze z žličko dodamo hreno nadev. Približno v vsako drugo zarezo. V ostale zareze vmes pa nato dodamo še sir. 
  9. Nadevane krompirje naložimo na pekač in pečemo približno 1-1,5 ere, odvisno od debeline in vrste krompirja. V koliko je krompir na vrhu že zapečen, spodaj pa še ne ga vmes porkijte z alu folijo in pecite dokler je potrebno.
  10. Servirajte na večji krožnik, dekoriran z vejicami svežega rožmarina

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna