Žrebičkovi fileji bodo navdušili s svojo hrustljavo skorjico in sočnim okusom. Zraven se za popestritev okusa odlično poda džem brusnic, ki ne bodo navdušile samo s svojim okusom ampak jih z razlogom imenujejo tudi zdravilo narave. Brusnice vsebujejo lutein, ki je pomemben za naš dober vid in ohranja zdrave oči.
Sestavine
- 300 – 400 g žrebičkovega fileja
- polovico manjše čebule
- 2 stroka česna
- 0,5 dcl rdečega vina
- 2 – 3 žlice brusničnega džema Natureta
- 2 polovice hrušk iz kompota Natureta Supreme
- eno žličko masla
- eno žličko moke ali škroba
- sol, poper
- gorčica Natureta
Postopek
1. Dobro uležane žrebičkove fileje posolimo, popopramo in premažemo z gorčico.
2. Na hitro jih opečemo na segreti maščobi v vroči ponvi.
3. Opečene fileje poberemo iz ponve. V njej nato prepražimo sesekljano čebulo, dokler ni zlatorumena. Dodamo eno žličko masla, žličko moke ali škroba ter sesekljan česen.
4. Prepražimo, dokler česen ne zadiši, dolijemo vino ter zalijemo z 2 dcl vode ali jušne osnove. 5. Dobro premešamo in pustimo vreti približno 5 minut.
5. Nato dodamo 2 do 3 žlice brusničnega džema Natureta.
6. Vstavimo opečene fileje žrebička, narahlo prevremo in po okusu še dosolimo in popopramo.
7. Za prilogo se zraven čudovito podajo sirovi štruklji. Najhitreje bo, če kupimo že pripravljene, lahko pa jih naredimo sami.
8. Za okras napolnimo polovico hruške iz kompota Natureta Supreme z eno žličko brusničnega džema Natureta.
Namig: priprava sirovih štrukljev je zelo enostavna. Potrebujemo: pol kilograma vlečenega testa, pol kilograma skute eno jajce 100g masla sol nastrgana limonina lupinica Prvi list testa položimo na pult, ga premažemo z maslom, nanj položimo drugi list, ki ga zopet premažemo s stopljenim maslo, nanj pa položimo še tretji list testa po katerem namažemo nadev. Nadev pripravimo tako, da preostale sestavime samo zmešamo skupaj. Vse skupaj na tesno zvijemo v štruco, zavijemo v namaščeno alu folijo in kuhamo v slanem kropu 30 minut. Žrebičkove fileje lahko zamenjamo tudi z žrebičkovimi ali govejimi zrezki.