Slovenska 1

Mlečni riž s hruškami in medom

Čas kuhanja: 30 min

Mlečni obrok z rižem se prileže v vsakem letnem času, obožujejo pa ga tako veliki kot majhni sladokusci. Postrezite ga toplega s krhlji vloženih hrušk ali ohlajenega oblijte z medom in uživajte v nasitnem obroku.

Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 200 g Arborio riža Natureta
  • 50 g sladkorja
  • 8 polovičk vloženih hrušk Natureta
  • 4 žličke medu
  • Sveži žajbljevi lističi, približno 16 
  • 100 ml sončničnega ali repičnega olja

Postopek

  1. Riž najprej splaknemo pod vodo.
  2. V lonec damo mleko, riž in sladkor in kuhamo na najvišji temperaturi.
  3. Ko mleko zavre, znižamo temperaturo in kuhamo 15-17 minut.
  4. Medtem ko se riž kuha narežemo hruške na tanjše rezine.
  5. V manjšo ponev vlijemo olje in počakamo, da se močno segreje.
  6. V olje damo žajbljeve lističe in jih na hitro ocvremo. Le par sekund traja.
  7. Mlečni riž lahko serviramo topel ali hladen še naslednji dan. V skledico damo mlečni riž, čez razporedimo hruške. Prelijemo z žličko medu in po vrhu okrasimo še z ocvrtimi žajbljevimi listi.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna